Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на печеното агнешко в йенска тенджера като най-напред измиваме месата. Врата нарязваме на 2 порции.
В съд смесваме олиото, солта, вегетата, джоджена и горчицата. Намазваме месото със сместа от всички страни.
Подреждаме в тавичка прибавяме виното и оставяме да престои за 5-6 часа.
Взимаме си йенска тенджера, на дъното ѝ слагаме нарязаните лук и чесън.
Върху тях слагаме месото, отгоре - маслото, доливаме с вода, захлупваме и поставяме в печката.
Печем крехкото агнешко в умерена фурна за около 2 часа.
Сервираме разкошното печено агнешко с гарнитура по избор!
Страхотна рецепта за печено агнешко, която можем само да препоръчаме!