Пилешка кавърма с гарнитура ориз

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
206
589
837
35
17/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 300 г от бут
  • лук - 1 глава
  • гъби - 200 г
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • нишесте - 1 ч.л. натурално
  • За ориза
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сваряваме ориза във водата до готовност и накрая на варенето добавяме солта и олиото. Разбъркваме и отместваме от котлона.

Нарязваме месото на малки парчета. Загряваме олиото в тенджера и запържваме месото за 2-3 минути.

След това добавяме нарязания на дребно лук и запържваме за още 2- 3 минути. Нарязваме гъбите на филийки и ги добавяме в тенджерата.

Затваряме капака и задушаваме около 10 минути като от време на време раздрусваме. Разтваряме нишестето във водата и наливаме в тенджерата.

Добавяме червеното вино, солта, черния пипер, червения пипер, разбъркваме и намаляваме котлона.

Задушаваме ароматната кавърма за 10-15 минути.

Сипваме от сварения ориз желаната порция, поръсваме с черен пипер и отгоре сипваме 2-3 лъжици от вкусната пилешка кавърма.

Чудна вечеря от пилешка кавърма с гарнитура ориз!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар