Класически чушки бюрек

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
185
474
6
16/05/2020
"Чушки бюрек по класическа рецепта - просто уникални "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо409
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата163
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме като първо приготвим плънката за чушките бюрек.

В купа разбиваме яйцата, добавяме натрошеното сирене и смачканите скилидки чесън. Магданоза измиваме, нарязваме на ситно и слагаме към сместа.

Маслото нарязваме на много малки кубчета (може и да го настържете) и добавяме същото към останалите продукти. Всички това разбъркваме много старателно.

Взимаме една от печените чушки и я срязваме по средата. Слагаме върху нея една лъжица от плънката и завиваме. Така процедираме и с останалите чушки.

Загряваме тиган с олио. Всяка чушка бюрек овалваме в брашно и изпържваме от двете страни.

Класическите чушки бюрек са невероятно вкусни!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар