Начин на приготвяне
Чушки бюрек по турски за любителите на ястията без месо.
Чушките се изпичат на чушкопек. Обелват се и се почистват от дръжките и семките.
Измиват се много добре.
Сиренето се натрошава на едро.
Прибавят се яйцата и сушения лук и се разбърква много добре.
Магданозът и копърът се измиват много добре и се нарязват на ситно.
Прибавят се към сместа. Сместа се разбърква.
В стъклена тава се слага олио. Нареждат се две чушки, които се разстилат. Отгоре се слага 1/2 от сместа. Нареждат се още две чушки. Слага се останалата смес. Отгоре се нареждат последните 2 печени червени чушки. Поръсва се с настъргания кашкавал.
Ястието от чушки с яйца и сирене се пече 30 мин. в предварително загрята фурна на 150 градуса.
Много вкусна вариация на чушки бюрек.