Начин на приготвяне
Наричам тези апетитни панирани чушки мързеливи, защото ползвам директно готови изпечени и обелени от консерва.
Идеални са за моментите, когато искаме да сложим нещо бързо на трапезата, а не ни се иска да се впускаме в по-дълги и сложни кулинарни приключения.
Първа стъпка от тази така лесна рецепта за пържени чушки е да ги подсушим, когато ги извадим от течността в буркана.
Аз ги подреждам върху два-три пласта кухненска хартия и отгоре слагам още един пласт, прилепнал. Важно е и хартията да е качествена и да не оставя власинки върху продуктите.
Оставям така, докато си разбъркам яйцата с малко сол, а в отделна чиния си сипя брашното, пак леко подсолено.
Загрявам олио на умерен огън.
Ако чушките са големи ги разполовявам, някак по-симпатично ми стоят, когато са по-малки.
Овалвам в брашно, после яйце, пак брашно и пак яйце.
Пържа в загрятото олио до златист загар от двете страни и изваждам върху други пластове домакинска хартия, за да абсорбира излишната мазнина.
Сервирам тези мързеливи панирани чушки със доматен сос и хубаво сирене.
Бързо, лесно и вкусно!