Начин на приготвяне
Изпечете и обелете чушките. Премахнете семенната част и ги накъсайте (нарежете) на ленти. Включително и лютите.
Ако не обичате лютите, пикантни ястия - пропуснете ги.
Нарежете тиквичката на кубчета.
Настържете доматите.
Загрейте олиото и запържете за кратко тиквичката, като поръсите и малко сол на вкус.
След това извадете тиквичката и в същата мазнина запържете чушките за 3-4 минути.
Прибавете доматите и щипка захар и оставете бабината манджа да къкри на слаб котлон, докато ястието се сгъсти.
Нарежете чесъна. Прибавете го заедно с тиквичките, черен пипер и сол на вкус. Оставете чушчената манджа да се готви още няколко минути.
Накрая поръсете с натрошено сирене и ситно нарязан пресен магданоз и сервирайте бабината пиперена гозба с прясно изпечен домашен хляб.
Да ви е сладко!