Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Лятна пиперена гозба на баба

Лятна пиперена гозба на баба

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Лятна пиперена гозба на баба5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"От бабините гозби по-вкусни няма, защото са направени наистина с много любов и желание"

Необходими продукти

  • тиквички - 1 бр. по едра
  • домати - 5 бр. средни
  • чушки - 5 - 6 бр. печени червени
  • люти чушки - 4 бр.
  • олио - 50 мл
  • чесън - 5 скилидки
  • сол
  • захар
  • черен пипер
  • магданоз
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете и обелете чушките. Премахнете семенната част и ги накъсайте (нарежете) на ленти. Включително и лютите.

Ако не обичате лютите, пикантни ястия - пропуснете ги.

Нарежете тиквичката на кубчета.

Настържете доматите.

Загрейте олиото и запържете за кратко тиквичката, като поръсите и малко сол на вкус.

След това извадете тиквичката и в същата мазнина запържете чушките за 3-4 минути.

Прибавете доматите и щипка захар и оставете бабината манджа да къкри на слаб котлон, докато ястието се сгъсти.

Нарежете чесъна. Прибавете го заедно с тиквичките, черен пипер и сол на вкус. Оставете чушчената манджа да се готви още няколко минути.

Накрая поръсете с натрошено сирене и ситно нарязан пресен магданоз и сервирайте бабината пиперена гозба с прясно изпечен домашен хляб.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: