Печени чушки бюрек

редакция:
EfrosiaEfrosia
Джедай
5052k11
Печени чушки бюрек1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Тъмният Ангел ни е предложил една чудесна и здравословна алтернатива на класическите чушки бюрек."

Необходими продукти

  • чушки - 8 - 10 броя печени, без семките
  • сирене - 350 г
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • яйца - 2 - 3 броя
  • бял пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • галета - 1 с.л.
  • зехтин
  • моцарела - 200 г
  • кашкавал - 150 г настърган
  • къри - 1 ч.л.
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете натрошеното сирене, малко настърган кашкавал, 2-3 яйца, с подправките. Объркайте добре сместа и при нужда сгъстете с 1-2 с.л. галета, за да не е течна плънката.

Напълнете обелените печени чушки с плънката. Всяка чушка овалвайте в брашно и ги подреждайте в намазнена тава. Върху всяка сложете по филийка моцарела и полейте със струя зехтин всички.

Сложете чушките бюрек да се пекат в умерено загряна фурна за около 15 минути, извадете и поръсете с останалия настърган кашкавал и по малко къри върху всяка. Запечете чушките бюрек за лек загар на кашкавала.

Вижте също как да си направите мързеливи панирани чушки или любимите пържени чушки.

Рейтинг

4.6
518
44
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

violeta
violeta
много добро
08.10.2013 19:10
3
3
Kamen
Kamen
Тази рецепта е най-добра за чушки бюрек.Трябва обаче да си го направиш сам, тогава всичко е чудесно
30.07.2012 13:39
4
2