Начин на приготвяне
Сложете каймата в купа и добавете всички зеленчуци, нарязани на дребно и подправките. Омесете каймата и я оставете една нощ в хладилника. Накиснете боба от вечерта.
Загрейте в тенджера под налягане, 4 с.л. олио и запържете лука, моркова, чушките и целината. Добавете каймата и пържете 10 минути. Сложете боба, а след това налейте вода. Добавете солта и подправките. Затворете и варете 30-40 минути.
Направете запръжката, като запържите първо червения пипер, а след това добавите брашното. Прехвърлете я в тенджерата с боба. Пресипете в глинен съд и печете боба в гювеч в студена фурна на 200 градуса до готовност. Извадете боба с кайма, поръсете с магданоз и сервирайте.
Пикантен боб с кайма на фурна сервирайте с вкусна содена питка или друг любим хляб.