Тиквички с ориз и домати в тенджера

10/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо75
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити тиквички се нарязват на едро. Морков и лук се нарязват на парчета, заедно с един стрък пресен чесън.

Загрява се олио в малка тенджерка. Запържват се нарязаните лук, чесън и моркови, поръсени с малко сол.

Сипва се малка чаша от 150 мл измит и отцеден ориз, и се разбърква да стане като стъклен. Прибавяме тиквичките и наливаме 100 мл вода.

Домата се рендосва или нарязва на ситно и прибавяме в тенджерата, разбърква се за минута и наливаме 600 мл гореща вода.

Овкусяваме със сол, черен пипер и оставяме нашата манджа да се готви на тих огън 4 степен, като периодично се разбърква с дървена лъжица.

Когото оризът поеме течността, добавяме и останалата вода и отново се овкусява манджата с ориз.

Когато омекне оризът, постната гозба е готова и я сваляме от котлона.

Поръсваме пресен копър и магданоз, нарязани на ситно! Приятен апетит с тиквички с ориз и домати в тенджера!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар