Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Моето кьопоолу по турски

Моето кьопоолу по турски

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Моето кьопоолу по турски4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Разкошно кьопоолу по турска рецепта, което може да поднесете и с домашен турски хляб"

Необходими продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • чушки - 4 бр. червени
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • сол
  • балсамов оцет - на вкус
  • растително масло - 4 супени лъжици
  • люти чушки - 1 бр. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За начало патладжанът и чушките трябва да се изпекат във фурната. Нарежете патладжана на две половини, осолете, направете разрези с вилица и поставете няколко скилидки в разрезите. Сложете чушките цели. Щом зеленчуците са изпечени и все още горещи, ги сложете в тенджера и покрийте, за да се задушат.

След това обелете люспите им.

Обелете домата, отстранете семената и излишния сок.

Ред е зеленчуците да бъдат нарязани на ситно за рецептата за кьопоолу.

Друг вариант е да ги пасирате в блендер или кухненски робот. Аз предпочитам ситно нарязани, така че да се виждат всички съставки.

Добавете люта чушка по желание. Подправете със сол и оцет на вкус. Прибавете на финала олио и разбъркайте за последно кьопоолуто с чушки.

Моето кьопоолу по турски може да се поднесе с турски хляб.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: