Начин на приготвяне
Почистете чушките от дръжките и семената. Патладжаните надупчете с вилица. Наредете ги в тава заедно с лука (без да го белите) и сложете да се пекат в загрята фурна до готовност.
Обелете зеленчуците и ги смелете в машинка за мелене на месо.
В тенджера загрейте олиото. Запържете в него смлените патладжан, чушки и лук. Оставете на слаб котлон да къкри няколко минути, като разбърквате периодично.
След това добавете доматите, предварително обелени и нарязани на дребни кубчета. Прибавете сол, захар и няколко скилидки чесън, (нарязани).
Бъркайте непрекъснато в продължение на няколко минути, защото може да загори. Щом се сгъсти, махнете от котлона и оставете да се охлади напълно.
След това прибавете нарязан на ситно пресен магданоз и оцет на вкус към домашното кьопоолу.
Поднесете запърженото кьопоолу по селски, добре охладено с пресен домашен хляб. Идеално е за разядка или пък гарнитура към печено месо. А може да се хапва и като следобедна закуска на филия.
Добър апетит!