Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Запържено кьопоолу по селски

Запържено кьопоолу по селски

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3652k5k6471
Запържено кьопоолу по селски
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
26/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Традиционна селска рецепта за приготвяне на кьопоолу - цялата маса пита за допълнително, случайност - не мислим"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. около 700 г
  • чушки - 5 - 6 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч л
  • олио - 100 мл
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от дръжките и семената. Патладжаните надупчете с вилица. Наредете ги в тава заедно с лука (без да го белите) и сложете да се пекат в загрята фурна до готовност.

Обелете зеленчуците и ги смелете в машинка за мелене на месо.

В тенджера загрейте олиото. Запържете в него смлените патладжан, чушки и лук. Оставете на слаб котлон да къкри няколко минути, като разбърквате периодично.

След това добавете доматите, предварително обелени и нарязани на дребни кубчета. Прибавете сол, захар и няколко скилидки чесън, (нарязани).

Бъркайте непрекъснато в продължение на няколко минути, защото може да загори. Щом се сгъсти, махнете от котлона и оставете да се охлади напълно.

След това прибавете нарязан на ситно пресен магданоз и оцет на вкус към домашното кьопоолу.

Поднесете запърженото кьопоолу по селски, добре охладено с пресен домашен хляб. Идеално е за разядка или пък гарнитура към печено месо. А може да се хапва и като следобедна закуска на филия.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: