Начин на приготвяне
Почистете зеленчуците, нарежете ги или ги разделете на парчета и ги подредете плътно, като ги редувате в голям съд.
Кипнете водата с посоченото количество оцет и сол и оставете саламурата да изстине. На всеки литър вода добавете около 30-50 г сол.
Водата се долива догоре и отгоре зеленчуците се затискат. След 10 дена суровата туршия е готова за консумация.
Виж също защо туршията побелява и защо понякога омеква туршията.
Коментари
Ако избера и количеството сама и сложа 1 кг зеленчуци и 10л вода , например, какво мислите , нищо няма да се получи.
Така не се пише РЕЦЕПТА, прощавайте ! В рецепта количествата се пишат обезателно .
Странно, че някой е правил туршия по тази непълна и я хвали.
Още по-транно, че и РЕДАКТОРЪТ на този сайт не ги чете и корегира преди публикуване и се публикува непълно и следователно съдържание.