Начин на приготвяне
В подходяща купа чукнете двете яйца, добавете млякото и захарта и разбийте с миксер или телена бъркалка, докато захарта се разтопи. Добре би било продуктите да бъдат на стайна температура, а не директно извадени от хладилника.
След това пресейте към сместа и брашното, какаото и добавете разтопеното масло. Търпеливо разбъркайте отново, докато сместа стане хомогенна.
Сместа за Шоколадови палачинки по американски е готова. Ред е да бъдат изпечени всички палачинки.
Загрейте тигана и намажете с масло. С черпак изсипете от сместа малки палачинки. Печете от едната страна, щом са готови американските палачинки, обърнете и изпечете и от другата.
Внимавайте да не изгорят или останат сурови, съобразете се, че цветът им е по-тъмен заради добавеното какао.