Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Палачинкови рулца на фурна

Палачинкови рулца на фурна

Палачинкови рулца на фурна
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
52 мин.
Порции
4
"Наистина са разкошни тези палачинкови рулца на фурна. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • брашно - 250 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1/2 ч.л.
  • краве масло - за намазване тигана
  • за плънкaта
  • пилешко филе - 200 г
  • гъби - 150 г
  • сметана - 2 с.л. течна
  • топено сирене - 150 г
  • моцарела - 150 г
  • чедър - 50 г
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 1 щипка
  • краве масло - 1 ч.л.
  • чедър - 100 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тестото за палачинки, като първо разбиваме яйцата със захарта и солта.

След това добавяме олиото, млякото и брашното.

Разбиваме до еднородна смес, загребваме по 1 черпак от нея и изпържваме класически палачинки в намаслен тиган.

За плънката задушаваме ситно нарязаните гъби в маслото за 10 минути.

След това добавяме пилешкото, което предварително сме нарязали на парченца.

Задушаваме още 10-12 минути и отместваме от котлона.

Добавяме сметаната, нарязаното на парченца топено сирене, настърганите моцарела и чедър, солта и черния пипер.

Разбъркваме и от тази смес поставяме по 2 с.л. във всяка от любимите солени палачинки.

Навиваме на рулца и подреждаме в намаслена правоъгълна тавичка. Отгоре настъргваме чедъра.

Запичаме на 200 градуса за около 10-15 минути.

Сервираме палачинковите рулца на фурна веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: