Яребица с ябълки и сметана

КалинаКалинаНовак
11/01/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо394
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1/2 яребица
  • масло - 20 гр.
  • ябълки - 1 бр.
  • сметана - сладка 30 гр.
  • лимонов сок
  • сок - плодов 25 мл.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, разрязват се на четири и семената им се почистват. След това се режат на тънки парчета, които се пържат леко в масло и се нареждат в огнеупорен съд, който трябва да бъде по-голям, за да се поберат в него и яребиците.

Отделно с останалото масло яребиците се пекат от всички страни, увити в сланина и вързани с лико, докато станат златисти.

Тогава сланината се отстранява и птиците се поставят върху ябълките. Заливат се с плодовия сок и маслото от печенето и се пекат още 10 мин. Прибавя се сметаната. Яребиците се посоляват и се поръсват с черен пипер. Пекат се още малко на тих огън, за да се ароматизират, като от време на време се заливат със сметаната.

Изваждат се и се подправят с лимоновия сок.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар