Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Пъдпъдък със салата от смокини и портокали

Пъдпъдък със салата от смокини и портокали

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Пъдпъдък със салата от смокини и портокали1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пъдпъдъци - 6 бр.
  • портокали - 3 бр.
  • смокини - 4 бр.
  • мизуна - 100 г японска
  • орехи - 60 г американски
  • За портокаловия меден дресинг
  • портокалов сок - 80 мл
  • зехтин - 60 мл
  • мед - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе дресинга, като за целта сложите всички продукти в буркан и го разклатите добре, след което подправите.

Измийте пъдпъдъците под студена вода и попийте с абсорбираща хартия водата. Отрежете шийките и с помощта на кухненска ножица отрежете пилетата по дължината на гръбначната кост и я отстранете.

Разполовете ги през гръдната кост и месото намажете с дресинга. Пъдпъдъците изпечете на грил или барбекю.

През това време нарежете портокалите и добавете другите продукти и остатъка от дресинга. Разделете салатата в чинии и поставете отгоре от пъдпъка. По желание може да поръсите с кедрови ядки.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: