Лека пилешка супа

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
67
46
08/01/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене100 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 798
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пилешка Супа

Начин на приготвяне

Нарежете 3 бр. моркови, лука (праза), целината, пащърнака, домата, пилешкия бульон и подправките в дълбока тенджера. Добавете пилешките гърди и кипнете на умерен огън.

С помощта на лъжица отпенете повърхността на супата и варете на тих огън около 70-90 минути.

Свалете готовата супа от котлона. Извадете сварените пилешки гърди, прецедете бульона и го сипете в друга тенджера.

Кипнете пилешкия бульон, добавете останалите 2 бр. моркови, ситно настъргани и нарязаното на ивици сварено пилешко месо. Варете още 4-5 минути и свалете от котлона.

Поднесете пилешката супа топла и поръсена със ситно нарязан пресен магданоз или копър по желание.

Здравословна и лека пилешка супа!

Керамична купичка от троянска керамика - 15см-6%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.20 лв.
4.90 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Stanislav
Stanislav
17.11.2013 12:37
Супата според рецептата трябва да има само моркови и булъон и месото,на снимката не е така,следвайте технологията като пишете рецепти.
1
0