Начин на приготвяне
Нарежете 3 бр. моркови, лука (праза), целината, пащърнака, домата, пилешкия бульон и подправките в дълбока тенджера. Добавете пилешките гърди и кипнете на умерен огън.
С помощта на лъжица отпенете повърхността на супата и варете на тих огън около 70-90 минути.
Свалете готовата супа от котлона. Извадете сварените пилешки гърди, прецедете бульона и го сипете в друга тенджера.
Кипнете пилешкия бульон, добавете останалите 2 бр. моркови, ситно настъргани и нарязаното на ивици сварено пилешко месо. Варете още 4-5 минути и свалете от котлона.
Поднесете пилешката супа топла и поръсена със ситно нарязан пресен магданоз или копър по желание.
Здравословна и лека пилешка супа!
Коментари