Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Манго пилешко на барбекю

Манго пилешко на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k232
Манго пилешко на барбекю1 / 2
25/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кромид лук - 2 глави
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка натрошена
  • пилешко филе - 6 бр
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • манго - 3 бр узрели
  • глазировка]
  • пюре от манго - 1/2 ч.ч.
  • мед - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 2 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка натрошена
  • царевично брашно - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно. Загряваме олиото и задушаваме лука и натрошената скилидка чесън на ниска температура до златист цвят. Махаме от огъня.

Слагаме пилешките филета на плота за обработване с кожата надолу. Изравняваме всяко филе, за да можем да затворим пълнежа. Поръсваме ги със сол и черен пипер по наша преценка. Разпределяме по равно задушените лук и чесън на всяко филе.

Обелваме манго плодовете. Режем ги на две в близост до костилката, като искаме да получим 2 пълни слайса от всяко манго. С останалата част от мангото правим пюре в блендера и го ползваме за глазировката.

Подреждаме манговите слайсове върху пилешките филета и ги прегъваме на две, като целта е манговите слайсове и задушените лук и чесън да останат по средата, като в джоб. С помощта на клечки за зъби захващаме краищата на пилешките филета.

Правим глазировката, като смесваме пюрето от мангото, меда, пилешкия бульон и натрошената скилидка чесън. Слагаме ги в малък тиган и ги задушаваме на ниска температура, докато хубаво се смесят съставките. Добавяме царевичното брашно, предварително размито в студената вода. Разбъркваме на ниска температура, докато се сгъсти добре.

Слагаме напълнените пилешки филета на загрятата и намазана с мазнина плоча на барбекюто. Печем на умерена температура за около 15 минути. Обръщаме от другата страна и печем още 10 минути или по наша преценка. В последните минути от печенето намазваме филетата с глазировката. Сервираме печеното пилешко с останалия сос в сосиерка и украсяваме.

Много свежо и вкусно манго пилешко на барбекю.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: