Начин на приготвяне
Нарязваме лука на ситно. Загряваме олиото и задушаваме лука и натрошената скилидка чесън на ниска температура до златист цвят. Махаме от огъня.
Слагаме пилешките филета на плота за обработване с кожата надолу. Изравняваме всяко филе, за да можем да затворим пълнежа. Поръсваме ги със сол и черен пипер по наша преценка. Разпределяме по равно задушените лук и чесън на всяко филе.
Обелваме манго плодовете. Режем ги на две в близост до костилката, като искаме да получим 2 пълни слайса от всяко манго. С останалата част от мангото правим пюре в блендера и го ползваме за глазировката.
Подреждаме манговите слайсове върху пилешките филета и ги прегъваме на две, като целта е манговите слайсове и задушените лук и чесън да останат по средата, като в джоб. С помощта на клечки за зъби захващаме краищата на пилешките филета.
Правим глазировката, като смесваме пюрето от мангото, меда, пилешкия бульон и натрошената скилидка чесън. Слагаме ги в малък тиган и ги задушаваме на ниска температура, докато хубаво се смесят съставките. Добавяме царевичното брашно, предварително размито в студената вода. Разбъркваме на ниска температура, докато се сгъсти добре.
Слагаме напълнените пилешки филета на загрятата и намазана с мазнина плоча на барбекюто. Печем на умерена температура за около 15 минути. Обръщаме от другата страна и печем още 10 минути или по наша преценка. В последните минути от печенето намазваме филетата с глазировката. Сервираме печеното пилешко с останалия сос в сосиерка и украсяваме.
Много свежо и вкусно манго пилешко на барбекю.