Фрикасе без пържене

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088111k3651
Фрикасе без пържене
Снимка: Аника Войт
1 / 3
15/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • кисело мляко - 200 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • целина - 1 стрък
  • сол - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите пилешко фрикасе, най-напред сложете пилешкото месо в тенджера със студена вода на висока степен на котлона. Във водата прибавете целината и магданоза.

Изчакайте да заври водата и намалете температура. Ако започне да се пени, оберете и изхвърлете пяната с помощта на решетъчна лъжица.

Варете месото, докато не започне да се отделя от кокалите. Щом е готово, отцедете пилешкия бульон с цедка и го запазете за по нататък. Месото разкъсайте на парчета.

В купичка разбъркайте киселото мляко, жълтъците и брашното. В сместа добавете и пресованите скилидки чесън и сока на половин лимон.

Отделете 500 мл от бульона обратно на котлона (ако не ви достига, добавете вода) и щом се затопли, бавно на струйка добавете брашняната смес.

Бъркайте енергично, докато не започне да се сгъстява. Подправете със сол, черен пипер и чубрица. Добавете пилешкото месо и оставете вкусното фрикасе на слаб огън за 15 минути.

Чудно фрикасе без пържене се получава!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: