Начин на приготвяне
За да приготвите пилешко фрикасе, най-напред сложете пилешкото месо в тенджера със студена вода на висока степен на котлона. Във водата прибавете целината и магданоза.
Изчакайте да заври водата и намалете температура. Ако започне да се пени, оберете и изхвърлете пяната с помощта на решетъчна лъжица.
Варете месото, докато не започне да се отделя от кокалите. Щом е готово, отцедете пилешкия бульон с цедка и го запазете за по нататък. Месото разкъсайте на парчета.
В купичка разбъркайте киселото мляко, жълтъците и брашното. В сместа добавете и пресованите скилидки чесън и сока на половин лимон.
Отделете 500 мл от бульона обратно на котлона (ако не ви достига, добавете вода) и щом се затопли, бавно на струйка добавете брашняната смес.
Бъркайте енергично, докато не започне да се сгъстява. Подправете със сол, черен пипер и чубрица. Добавете пилешкото месо и оставете вкусното фрикасе на слаб огън за 15 минути.
Чудно фрикасе без пържене се получава!