Печено агнешко бутче по арабски

АнабелАнабел
Ветеран
492
2k
931
204
12/04/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене160 мин.
Общо175 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо350
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 2 кг
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • джинджифил - 1/2 к.л. на прах
  • брашно - 1 с.л.
  • ръсел ел ханут - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печено агнешко бутче по арабски е ароматна и вкусна рецепта.

Месото от агнешки бут се измива, подсушава и натрива със сол.

В купа се смесват зехтинът, червеният и черен пипер, джинджифилът, брашното и арабската подправка, Ръсел ел ханут. Всички съставки се объркват и с получената паста се намазва агнешкото месо.

Така намазано с маринатата се оставя за няколко часа да престои, след което се поставя на дъното на тава с малко вода (може и бира) в нея.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага във фурната да се пече. Готви се около два часа и половина на 190 градуса. Малко преди готовност фолиото се маха и агнешкото бутче се допича до приятен загар.

Опитайте и вие тази арабска рецепта за печен агнешки бут.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар