Джинджифилови свински шишчета на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
199
799
27
10/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско филе - 500 г гърди
  • джинджифил - 2 с.л. настърган
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • кромид лук - 1 глава настърган
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото от свински гърди на кубчета. Смесваме в купа настъргания джинджифил, черния пипер, сусамовото олио, лимоновия сок и настъргания кромид лук. Разбъркваме хубаво всичките съставки и изсипваме кубчетата свинско месо в купата.

Оставяме да се маринова за около 1 час.

Нанизваме маринованите свински кубчета на дървени или метални шишчета, предварително намокрени с малко вода или олио. Слагаме готовите свински шишчета на загрятата скара или плоча на барбекюто. Печем за около 5 минути от двете страни или по наша преценка приготвените шишчета.

Сервираме вкусните джинджифилови свински шишчета на барбекю със свежа салата и топла питка хляб.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар