Начин на приготвяне
Копривата се измива и бланшира. Хубаво е да се прави винаги преди готвене, за да се отстрани ръждивата вода. Когато е готова, се изплаква със студена вода и се нарязва на дребно.
Зеленчуците се подготвят, като се почистват и нарязват на средна големина, защото по-късно ще пасираме супата с коприва и зеленчуци. Във вряща вода изсипваме копривата, броколите, зеления фасул, граха, карфиол, морковите и кромида.
Варим зеленчуците за около 30 минути. С помощта на пасатор, пасираме до желаната консистенция зелената супа. Връщаме обратно на котлона да заври, добавяме една топка фиде и си подготвяме застройката на супата.
Чукваме едно яйце, като разделяме белтъка от жълтъка, към жълтъка прибавяме две супени лъжици кисело мляко, една щипка куркума, сол и черен пипер на вкус.
С черпак взимаме от течността на кремсупата с коприва и сипваме в съда със застройката, разбъркваме. След това връщаме обратно в тенджерата, като разбъркваме зеленчуковата кремсупа. Готвим за още 5 минути Богата зеленчукова кремсупа с фиде.