Начин на приготвяне
Доматите се попарват с гореща вода, обелват се и се нарязват на ситно. Ако са от консерва, само се обелват и нарязват.
Лукът и морковите се почистват и се нарязват на ситно.
В предварително загрята тенджера се сипва олиото да се загрее леко. Добавя се сол.
Слагат се морковите и лука да се задушат в мазнината на умерен огън докато поомекнат. Добавя се фидето и се пържи като се обръща с дървена лъжица заедно със зеленчуците на умерен огън до златисто. Добавят се доматите.
Долива се с 2 ч.ч. топла вода и се оставя супата да ври на умерен огън до готовност – да се свари фидето.
Накрая се добавят ситно нарязани магданоза или босилека, обеления и смачкан чесън и черния пипер, и вашата доматена супа е готова. Да ви е вкусно!
Коментари
Плюс това 200 гр Фиде... моля ви аз сложих само 80 гр и стана супер гъсто,камо ли да бях сложил останалите 120 гр ...
Благодаря