Супа от маруля

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k655
Супа от маруля1 / 2
18/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кой да предположи, че от марулята става не само отлична салата, но и разкошна супа"

Необходими Продукти

  • маруля - 2 глави
  • масло - 80 г
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 1 щипка
  • хляб - 2 филии бял
  • олио - за пържене
  • магданоз - ½ връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме почистените марули във вряща подсолена вода, след една минута ги изваждаме върху цедка да изстинат.

Нарязваме ги на ивички и изпържваме в 30 г масло.

Прибавяме бешамел, приготвен от останалото масло брашно и 600 мл прясното мляко, сол и щипка захар, и варим на тих огън в захлупен съд.

Като марулята омекне, пресоваме супата, прибавяме останалото мляко и притопляме.

Непосредствено преди поднасяне прибавяме ситно нарязания магданоз и изпържваме хапки бял хляб.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: