Вкусно постно ризото с гъби

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Ентусиаст
77
279
174
11
1
08/04/2020
"Ето ви рецепта за най-вкусното постно ризото с гъби "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо287
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват със студена вода. След това се почистват като се обелват капачетата и се изрязва с ножче пънчето. Печурките се режат на ситни кубчета.

Оставяме настрани и почистваме моркова, кромида и зелената чушка. Нарязваме и тях на ситно.

В тиган слагаме олио и най-напред сипваме гъбите печурки, запържваме до промяна на цвета. Към тях изсипваме зеленчуците както следва: кромид, морков и последно зелената чушка.

Всичко готвим, докато зеленчуците омекнат и се изпари течността в съда. Измиваме ориза и отцеждаме водата.

Прибавяме към зеленчуците и запържваме бързото зеленчуково ястие за минута, прибавяме първата чаша с вода, готвим на средна степен на котлона. След което овкусяваме апетитното ризото с подправките.

Когато оризът е поел водата, добавяме втората чаша с вода и отново готвим ризотото с гъби на слаб огън като разбъркваме периодично.

Действието се повтаря и с последната чаша вода, при нужда се добавя четвърта чаша.

Вкусно постно ризото с гъби, което приготвяме за нула време!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар