Начин на приготвяне
Гъбите се измиват със студена вода. След това се почистват като се обелват капачетата и се изрязва с ножче пънчето. Печурките се режат на ситни кубчета.
Оставяме настрани и почистваме моркова, кромида и зелената чушка. Нарязваме и тях на ситно.
В тиган слагаме олио и най-напред сипваме гъбите печурки, запържваме до промяна на цвета. Към тях изсипваме зеленчуците както следва: кромид, морков и последно зелената чушка.
Всичко готвим, докато зеленчуците омекнат и се изпари течността в съда. Измиваме ориза и отцеждаме водата.
Прибавяме към зеленчуците и запържваме бързото зеленчуково ястие за минута, прибавяме първата чаша с вода, готвим на средна степен на котлона. След което овкусяваме апетитното ризото с подправките.
Когато оризът е поел водата, добавяме втората чаша с вода и отново готвим ризотото с гъби на слаб огън като разбъркваме периодично.
Действието се повтаря и с последната чаша вода, при нужда се добавя четвърта чаша.
Вкусно постно ризото с гъби, което приготвяме за нула време!