Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Вкусно постно ризото с гъби

Вкусно постно ризото с гъби

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
773101801
Вкусно постно ризото с гъби4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ето ви рецепта за най-вкусното постно ризото с гъби"

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • печурки - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена, малка
  • моркови - 1 бр
  • вода - 3 - 4 ч.ч
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • куркума
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват със студена вода. След това се почистват като се обелват капачетата и се изрязва с ножче пънчето. Печурките се режат на ситни кубчета.

Оставяме настрани и почистваме моркова, кромида и зелената чушка. Нарязваме и тях на ситно.

В тиган слагаме олио и най-напред сипваме гъбите печурки, запържваме до промяна на цвета. Към тях изсипваме зеленчуците както следва: кромид, морков и последно зелената чушка.

Всичко готвим, докато зеленчуците омекнат и се изпари течността в съда. Измиваме ориза и отцеждаме водата.

Прибавяме към зеленчуците и запържваме бързото зеленчуково ястие за минута, прибавяме първата чаша с вода, готвим на средна степен на котлона. След което овкусяваме апетитното ризото с подправките.

Когато оризът е поел водата, добавяме втората чаша с вода и отново готвим ризотото с гъби на слаб огън като разбъркваме периодично.

Действието се повтаря и с последната чаша вода, при нужда се добавя четвърта чаша.

Вкусно постно ризото с гъби, което приготвяме за нула време!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: