Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница с кайма и кисели краставички

Баница с кайма и кисели краставички

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Баница с кайма и кисели краставички
Снимка: Нина Б Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • кайма - 350 г
  • кисели краставички - 1 буркан
  • лук - 1 глава
  • чесън - 10 големи скилидки
  • яйца - 1 брой
  • домати - 2 броя
  • сол
  • босилек
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го измийте добре. Нарежете го на ситно.

Чесън почистете и нарежете.

Киселите краставички отцедете и нарежете на парченца.

Доматите измийте и настържете.

В дълбок тиган загрейте олио и сложете лука и чесъна да се запържат за кратко. След това добавете киселите краставички и оставете няколко минутки, като разбърквате. След това добавете каймата, като я раздробите на части с дървена лъжица.

Оставете на котлона, докато каймата започне да покафенява леко. Добавете настърганите домати и разбъркайте добре. Оставете на котлона, докато се изпари сосът от доматите и плънката стане по - гъста. Добавете и подправките.

Вземете подходяща тава и намажете дъното с олио.

Вземете две кори и сложете от плънката по дължина на късата страна на корите. Завийте на руло с кайма и сложете в тавата. Повторете, докато свършат корите. Намажете парчетата баница с кайма с разбито яйце.

Сложете баницата с кайма и кисели краставички да се пече на 180 градуса за 30-35 минутки.

Вкусна баница с месо, която ще се услади на любителите на мръвката.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: