Начин на приготвяне
Почистете лука и го измийте добре. Нарежете го на ситно.
Чесън почистете и нарежете.
Киселите краставички отцедете и нарежете на парченца.
Доматите измийте и настържете.
В дълбок тиган загрейте олио и сложете лука и чесъна да се запържат за кратко. След това добавете киселите краставички и оставете няколко минутки, като разбърквате. След това добавете каймата, като я раздробите на части с дървена лъжица.
Оставете на котлона, докато каймата започне да покафенява леко. Добавете настърганите домати и разбъркайте добре. Оставете на котлона, докато се изпари сосът от доматите и плънката стане по - гъста. Добавете и подправките.
Вземете подходяща тава и намажете дъното с олио.
Вземете две кори и сложете от плънката по дължина на късата страна на корите. Завийте на руло с кайма и сложете в тавата. Повторете, докато свършат корите. Намажете парчетата баница с кайма с разбито яйце.
Сложете баницата с кайма и кисели краставички да се пече на 180 градуса за 30-35 минутки.
Вкусна баница с месо, която ще се услади на любителите на мръвката.