Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Турска супа с булгур

Турска супа с булгур

НалиНали
Копирайтър
1085242662
Турска супа с булгур
Снимка: Нали
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • булгур - 4 с.л с връх, ситен, турски
  • картофи - 1 бр. голям
  • моркови - 1 бр
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • доматен концентрат - 1 ч.л
  • пиперен концентрат - 1 к.л
  • брашно - 1 с.л
  • сол - 1 ч.л
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това една лесна за рецепта за турска супа с булгур, която се консумира в два варианта - пасирана или с цели парченца, моят вариант е съ цели парченца.

Започваме със зеленчуците, минаваме на ренде моркова и картофа, режем на ситно лука и чесъна.

Слагаме в една тенджера малко мазнина и прибавяме зеленчуците и започваме да ги запържваме, след като омекнат малко, прибавяме двата вида доматен и пиперков концентрат с брашното.

Запържваме за две минути, след което доливаме студена вода и оставяме да заври турската супа, след като заври водата, прибавяме булгура. Подправяме, посоляваме и оставяме на бавен огън да покъкри постната супа.

Сервираме булгурената супа топла, може и с малко оцет. Много ѝ отива и лют червен пипер. Може също да пасирате всичко, преди да добавите булгура, този вариант на турска супа с булгур също се приготвя много.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: