Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Тетевенска рибена саламура

Тетевенска рибена саламура

Тетевенска рибена саламура
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 3
02/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Дори и да не отидете в Тетевен да хапнете вкусна рибена саламура, можете и сами вкъщи да си я приготвите"

Необходими Продукти

  • домати - 200 г (белени на кубчета)
  • вода - 2 литра
  • пъстърва - 5 - 6 малки
  • раци - няколко броя речни
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • винен оцет - 2 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • люти чушки - 2 - 3 сухи
  • сол - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете вода в тенджера, кипнете и я посолете. Добавете намачканите домати.

Щом видите, че течността отново кипва, изпечете рибите и раците, както и сухите чушлета.

Обезкостете рибките и раците, накъсайте месото. Прибавете ги във врящата течност.

Начуканите сухите чушки в хаванче и ги прибавете в рибената чорба. След това сипете и начуканите с малко сол чеснови скилидки.

Накрая добавете оцета и свалете от огъня. Поръсете с копъра.

Тетевенската рибена саламура е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: