Лесен солен пай за начинаещи

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
38
145
102
8
02/04/2020
"Дори и да нямате опит в кухнята, пак може да готвите вкусно - ето една рецепта за вкусен солен пак за начинаещи "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо334
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете дълбока купа и сложете яйцата. В отделна купичка изсипете киселото мляко и го разбъркайте добре със содата. Когато содата се разтвори добре, изсипете киселото мляко със содата при яйцата в дълбоката купа. Разбийте добре сместа. Прибавете олиото и разбъркайте добре. Бавно прибавете брашното и отново разбъркайте.

Сиренето натрошете на малки парченца и добавете към сместа. Кашкавала и шунката също нарежете на малки парченца и прибавете в дълбоката купа при останалите продукти. Разбъркайте много добре всички продукти в сместа.

Вземете подходяща тавичка и намажете дъното ѝ с олио и след това посипете с брашно дъното на тавата. Изсипете сместа от дълбоката купа в тавата.

Сложете да се пече на 220 градуса само отдолу и периодично проверявайте дали е готов соленият пай с шунка.

Използвайте дървена клечка, за да проверите дали е готов вашият солен пай. Преди да извадите готовия солен пай със сирене, го поръсете с настъргания кашкавал и подредете доматите, нарязани на кръгчета. Печете още 5-10 минутки и отгоре.

Рецептата за лесен солен пай за начинаещи е изпълнена!

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар