Начин на приготвяне
Вземете дълбока купа и сложете яйцата. В отделна купичка изсипете киселото мляко и го разбъркайте добре със содата. Когато содата се разтвори добре, изсипете киселото мляко със содата при яйцата в дълбоката купа. Разбийте добре сместа. Прибавете олиото и разбъркайте добре. Бавно прибавете брашното и отново разбъркайте.
Сиренето натрошете на малки парченца и добавете към сместа. Кашкавала и шунката също нарежете на малки парченца и прибавете в дълбоката купа при останалите продукти. Разбъркайте много добре всички продукти в сместа.
Вземете подходяща тавичка и намажете дъното ѝ с олио и след това посипете с брашно дъното на тавата. Изсипете сместа от дълбоката купа в тавата.
Сложете да се пече на 220 градуса само отдолу и периодично проверявайте дали е готов соленият пай с шунка.
Използвайте дървена клечка, за да проверите дали е готов вашият солен пай. Преди да извадите готовия солен пай със сирене, го поръсете с настъргания кашкавал и подредете доматите, нарязани на кръгчета. Печете още 5-10 минутки и отгоре.
Рецептата за лесен солен пай за начинаещи е изпълнена!