Класически паниран кашкавал

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
153
694
949
45
1
31/03/2020
"Даваме ви класическата рецепта за паниран кашкавал и се надяваме да я използвате разумно "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 318
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гледайте кашкавала, който ще панирате, да е твърд, а не мек. Отрежете си 3 плочки по около 100 г, или 1 пръст дебелина.

Срежете плочката наполовина, за да се получат по 2 триъгълника.

Разбийте яйцето с вилица, сипете брашното в дълбока чиния. Сложете в тиган мазнината. Слагаме на котлона да се сгорещи.

Намокрете кашкавала с вода и го оваляйте в брашно, след това го потопете в яйцето, отново в брашното и пак потопете в яйцето.

И така го сложете да се изпържи в сгорещеното олио. Повторете, докато изпържите всички плочки кашкавал.

След като извадите готовия кашкавал пане от олиото, го сложете върху кухненска хартия, да се отцеди мазнината.

Поднасяме нашия класически паниран кашкавал със свежа зелена салата или гарнитура по избор.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар