Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Паниран кашкавал по селски

Паниран кашкавал по селски

klavdiaklavdia
Новак
13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Разкошен паниран кашкавал по селски, който може да се хапва със и без гарнитура"

Необходими продукти

  • брашно - 150 г
  • кашкавал - 500 г
  • галета - 80 г
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се реже на правоъгълници, препоръчително дебели около 2 см. Оставя се за половин час в хладилник или фризер.

През това време към брашното се прибавят щипка сол и 100 мл студена вода. Ще се получи каша.

В друга купа се разбиват добре яйцата.

Кашкавалът се вади от хладилника, потапя в купа, пълна само със студена вода, после в кашата с брашното, после в галетата и последно - в яйцата.

Слага се да се първи в горещо олио. Готовият паниран кашкавал се отцежда от излишната мазнина върху лист кухненска хартия.

Панираният кашкавал по селски се поднася с гарнитура по избор.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: