Начин на приготвяне
Гледайте кашкавала, който ще панирате, да е твърд, а не мек. Отрежете си 3 плочки по около 100 г, или 1 пръст дебелина.
Срежете плочката наполовина, за да се получат по 2 триъгълника.
Разбийте яйцето с вилица, сипете брашното в дълбока чиния. Сложете в тиган мазнината. Слагаме на котлона да се сгорещи.
Намокрете кашкавала с вода и го оваляйте в брашно, след това го потопете в яйцето, отново в брашното и пак потопете в яйцето.
И така го сложете да се изпържи в сгорещеното олио. Повторете, докато изпържите всички плочки кашкавал.
След като извадите готовия кашкавал пане от олиото, го сложете върху кухненска хартия, да се отцеди мазнината.
Поднасяме нашия класически паниран кашкавал със свежа зелена салата или гарнитура по избор.
Ако обичаш кашкавал, непременно опитай и другите ни рецепти за паниран кашкавал или този неустоим кашкавал на фурна.