Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Паниран Кашкавал»Класически паниран кашкавал

Класически паниран кашкавал

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3493
Класически паниран кашкавал
Снимка: Геновева
2 / 6
31/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Даваме ви класическата рецепта за паниран кашкавал и се надяваме да я използвате разумно"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 300 гр твърд
  • яйце - 1 бр
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гледайте кашкавала, който ще панирате, да е твърд, а не мек. Отрежете си 3 плочки по около 100 г, или 1 пръст дебелина.

Срежете плочката наполовина, за да се получат по 2 триъгълника.

Разбийте яйцето с вилица, сипете брашното в дълбока чиния. Сложете в тиган мазнината. Слагаме на котлона да се сгорещи.

Намокрете кашкавала с вода и го оваляйте в брашно, след това го потопете в яйцето, отново в брашното и пак потопете в яйцето.

И така го сложете да се изпържи в сгорещеното олио. Повторете, докато изпържите всички плочки кашкавал.

След като извадите готовия кашкавал пане от олиото, го сложете върху кухненска хартия, да се отцеди мазнината.

Поднасяме нашия класически паниран кашкавал със свежа зелена салата или гарнитура по избор.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: