Агнешки джоланчета на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
199
799
27
28/04/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо38
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • агнешки джолан - 6 бр
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа изсипваме зехтина и слагаме нарязания на половинки чесън. Покриваме купата с фолио и я оставяме на стайна температура да се маринова за цяла нощ.

Подготвяме барбекюто на дървени въглища за индиректно печене (или скара) и нагласяваме на умерена температура.

С помощта на остър нож оформяме агнешките джоланчета, като премахваме всякакви жили и ципи. Намазваме маринованото агнешко обилно с овкусената с чесън зехтинова мазнина и поръсваме със солта и черния пипер.

Слагаме подготвените агнешко на скарата на барбекюто и затваряме капака. Печем ги около 35-45 минути или до когато преценим, че са се опекли добре.

Сервираме печеното агнешко с гарнитура от зеленчуци на скара - например пълнени пиперки на скара и печени картофи на скара, с подходящи подправки.

Да ви е сладко с агнешки джоланчета на барбекю!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар