Езогелин - турска супа

НалиНали
Чирак
45
207
84
5
27/03/2020
"Предлагаме ново допълнение към списъка ви с рецепти за вкусни супи - да ви е сладко "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо688
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме една тенджера, вътре изсипваме две супени лъжици олио и започваме да запържваме ситно нарязания лук и две скилидки чесън.

След като се запържва лукът, прибавяме вътре доматения концентрат и разбъркваме, после прибавяме една чаена чаша червена турска леща, ориз и булгур леко ги запържваме и тях, след което заливаме отгоре с топла вода около 2 литра.

Оставяме всичко това да се свари за около половин час. След като се свари всичко, минаваме с пасатор турската супа, посоляваме и подправяне с черен пипер.

В една малка тава загаряме малко масло и прибавяме една чаена лъжичка джоджен и изсипваме върху супата Езогелин.

Вкусна супа от червена леща - традиционна турска рецепта, която ще ви се услади.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар