Начин на приготвяне
Лимонът се изстисква. Тиквата се нарязва и се запържва в малко зехтин до омекване.
При нужда се добавя малко вода. Картофите и морковите се сваряват, без да се белят. Лукът се нарязва на ситно и се пържи в зехтин до златисто.
Цвеклото се сварява, обелва се, нарязва се на кубчета и се запържва в зехтина, като се добавя сол и лимонов сок. След като течността се изпари, се добавя захарта.
Цвеклото се запържва, докато се карамелизира. Пържената тиква се охлажда напълно. Картофите и морковите се обелват, нарязват се на ситно и се смесват с тиквата. Добавят се солта и лукът.
Пасира се до кремообразно състояние. Добавя се една чаша вряла вода към зеленчуковото пюре с тиква.
Сервира се, като се добавят парченцата карамелизирано цвекло към вкусната тиквена супа.
Тиквена крем супа с карамелизирано цвекло - не просто ястие с тиква, а витаминозна бомба!