Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Тиквена крем супа с карамелизирано цвекло

Тиквена крем супа с карамелизирано цвекло

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Тиквена крем супа с карамелизирано цвекло1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • тиква - 800 г белена
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глави
  • цвекло - 1 глава
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 80 мл
  • лимони - 1 бр.
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изстисква. Тиквата се нарязва и се запържва в малко зехтин до омекване.

При нужда се добавя малко вода. Картофите и морковите се сваряват, без да се белят. Лукът се нарязва на ситно и се пържи в зехтин до златисто.

Цвеклото се сварява, обелва се, нарязва се на кубчета и се запържва в зехтина, като се добавя сол и лимонов сок. След като течността се изпари, се добавя захарта.

Цвеклото се запържва, докато се карамелизира. Пържената тиква се охлажда напълно. Картофите и морковите се обелват, нарязват се на ситно и се смесват с тиквата. Добавят се солта и лукът.

Пасира се до кремообразно състояние. Добавя се една чаша вряла вода към зеленчуковото пюре с тиква.

Сервира се, като се добавят парченцата карамелизирано цвекло към вкусната тиквена супа.

Тиквена крем супа с карамелизирано цвекло - не просто ястие с тиква, а витаминозна бомба!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: