Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Тиквена крем супа с пармезан и крутони

Тиквена крем супа с пармезан и крутони

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Тиквена крем супа с пармезан и крутони
Снимка: Геновева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • тиква - 1/2 бр. цигулка
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • праз лук - 1/3 стрък
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз
  • масло - 50 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - за поръсване
  • крутони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ви е останал стар хляб го нарежете на кубчета и го сложете в метална тавичка.

Сложете го да се изпече във фурната, като разбърквате периодично и като не го препичате много, просто да се зачерви.

В дълбока тенджера слагаме настърганата тиква (можете и да я нарежете на едри парчета, аз имах настъргана и такава използвах), нарязаните на едро моркови, картофи, лук, чесъна и праз лука.

Пълним тенджерата с вода, така че да покрият хубаво зеленчуците. Оставяме да заври на котлона и добавяме кравето масло. Варим зеленчуците, докато се сварят.

Овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме супата да изстине малко. След това пасираме и добавяме заквасената сметана, която сме разбили със съвсем малко вода.

Разбъркваме тиквената супа и добавяме нарязан на ситно магданоз.

Сервираме топла като поръсваме с пармезан и добавяме от крутоните, които приготвихме по рано. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: