Начин на приготвяне
Ако ви е останал стар хляб го нарежете на кубчета и го сложете в метална тавичка.
Сложете го да се изпече във фурната, като разбърквате периодично и като не го препичате много, просто да се зачерви.
В дълбока тенджера слагаме настърганата тиква (можете и да я нарежете на едри парчета, аз имах настъргана и такава използвах), нарязаните на едро моркови, картофи, лук, чесъна и праз лука.
Пълним тенджерата с вода, така че да покрият хубаво зеленчуците. Оставяме да заври на котлона и добавяме кравето масло. Варим зеленчуците, докато се сварят.
Овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме супата да изстине малко. След това пасираме и добавяме заквасената сметана, която сме разбили със съвсем малко вода.
Разбъркваме тиквената супа и добавяме нарязан на ситно магданоз.
Сервираме топла като поръсваме с пармезан и добавяме от крутоните, които приготвихме по рано. Да ви е сладко!