Пържен ориз със свинско на тиган

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
180
2
25/03/2020
"Пържен ориз със свинско на тиган - вкусна вечеря за нула време "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо181
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч. балдо
  • краве масло - 2 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • зеленчуци - 1 ч.ч. микс
  • свинско месо - 300 г
  • сол
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте ориза.

В тиган с незалепващо покритие загрейте маслото и в него запържете за няколко минутки ориза, докато започне да променя цвета си.

Залейте с топлата вода и похлупете с капак за около 8-10 минути.

Махнете капака и запържете ориза до готовност и докато водата се изпари напълно.

Капнете няколко капки лимонов сок (благодарение на лимоновия сок, оризът ще остане бял, дори и след като добавите месото), разбъркайте и смъкнете от котлона.

Захлупете готовият пържен ориз с чиста кърпа и капак и оставете така за 10 минути.

През това време запържете свинското месо първоначално без мазнина, докато си пусне водата, а след това в загрято масло.

Запържете го до готовност, след което добавете ориза към него.

Гответе свинското с ориз за няколко минутки, докато се смесят добре.

Преди да смъкнете от котлона, овкусете със сол на вкус, по желание поръсете и с щипка черен пипер.

Отново захлупете с кърпа и капак за 10 минути.

Пърженият ориз със свинско на тиган се получи много вкусен!

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар