Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Лесни телешки котлети

Лесни телешки котлети

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Лесни телешки котлети2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 4 бр. котлети
  • яйца - 2 бр. малки
  • галета - за овалване
  • олио - 3 с.л.
  • шунка - 4 резена
  • сирене - 4 с.л. пармезан настърган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко начукваме телешките пържоли. Правим няколко прореза по периферията, овкусяваме със сол и черен пипер. Овалваме последователно с разбитите яйца, галета и изпържваме в силно сгорещеното олио от двете страни.

Оставяме пържолите 2-3 минути да се отцедят от излишната мазнина. Още топлите пържоли покриваме с резени шунка. Поръсваме с пармезан и запичаме под грила на фурна, докато сиренето се разтопи.

Поднасяме пържолите горещи с гарнитура по желание.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: