Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки котлети с тиквички и зелен фасул

Телешки котлети с тиквички и зелен фасул

Телешки котлети с тиквички и зелен фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Крехко телешко и свежи зеленчуци - какво повече може да иска човек, това си е перфектното ястие"

Необходими продукти

  • телешко месо - 4 крехки котлета по 150 г
  • тиквички - 150 г
  • зелен фасул - 250 г
  • подправки - 2 с.л. копър, риган, мащерка, сухи
  • магданоз - 1/4 връзка
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 20 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте във вряща, леко подсолена вода за 8-10 мин. изчистените, измити и нарязани на дребни парченца тиквички и зелен фасул и ги изцедете, още докато са хрупкави.

В разтопеното масло сложете котлетите, изпържете ги до порозовяване по 5 мин. от всяка страна и докато са още горещи, ги прехвърлете в йенска тенджера и ги дръжте топли.

В мазнината, в която сте пържили котлетите, добавете брашното и когато се запържи, изсипете млякото, прибавете копъра, ригана, мащерката, черния пипер, солта и ситно нарязания магданоз и бъркайте, докато соса леко се сгъсти.

Поднесете топлите котлети с гарнитура от бланшираните зеленчуци и млечен сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: