ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Моите сполучливи казанлъшки курабии

Моите сполучливи казанлъшки курабии

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
362
1k
1k
209
2
Моите сполучливи казанлъшки курабии
Снимка: Йозлям Кадирова
24/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции46
"Трябва да опитате тази рецепта за казанлъшки курабийки - не е за изпускане"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се разтваря в киселото мляко и постепенно се прибавят останалите продукти - маслото може да е разтопено или размекната на стайна температура.

Замесва се средно меко тесто за курабийки.

С намалени ръце се късат от него точици, колкото голям орех и се нареждат на разстояние една от друга в леко намаслена тава или тава, предварително застлана с хартия за печене.

Намазват се всички курабии с разбито яйце, поръсват се обилно със захар (или се овалват) и се пекат в умерена фурна до готовност (около 15 минути).

Моите сполучливи казанлъшки курабии поднасям с мляко или чай.

Вкусни курабийки от едно време!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: