ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Моите сполучливи казанлъшки курабии

Моите сполучливи казанлъшки курабии

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k7412
Моите сполучливи казанлъшки курабии
Снимка: Йозлям Кадирова
24/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
46
"Трябва да опитате тази рецепта за казанлъшки курабийки - не е за изпускане"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се разтваря в киселото мляко и постепенно се прибавят останалите продукти - маслото може да е разтопено или размекната на стайна температура.

Замесва се средно меко тесто за курабийки.

С намалени ръце се късат от него точици, колкото голям орех и се нареждат на разстояние една от друга в леко намаслена тава или тава, предварително застлана с хартия за печене.

Намазват се всички курабии с разбито яйце, поръсват се обилно със захар (или се овалват) и се пекат в умерена фурна до готовност (около 15 минути).

Моите сполучливи казанлъшки курабии поднасям с мляко или чай.

Вкусни курабийки от едно време!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: