ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с гъби и картофи

Мусака с гъби и картофи

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
215
973
3k
191
2
Мусака с гъби и картофи
Снимка: Мария Симова
1 / 2
16/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"Обичаме експериментите, а от тази мусака със сигурност ще излезе нещо наистина много вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги поставете в тенджера с подсолена вода, сварете ги до готовност за около 20 минути. Прецедете водата им и оставете да се охладят.

В тиган разтопете маслото и прибавете предварително измитите, нарязани и прецедени от водата гъби.

Поръсете с черен пипер и сол на вкус и задушете, докато останат на мазнина.

Нарежете картофите на шайби, подредете един ред от тях на дъното на тавата. Отгоре разпределете задушените гъби равномерно и завършете вкусната мусака с ред картофи.

В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко и разбъркайте до еднообразна смес готовата заливка за мусака, посолете на вкус.

Сипете заливката равномерно върху така наредената вегетарианска мусака и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

Печете мусаката с гъби и картофи до златиста коричка на заливката.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: