Винен кебап по рецепта на Звездев

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
14/03/2020
"Черпим от опита на професионалните готвачи и ви представяме винен кебап по рецепта на Звездев "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо891
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, прибавете го в тенджерата с нагрятото олио и запържете за 2-3 минути. Нарежете месото на малки кубчета, посолете и поръсете с черен пипер на вкус, прибавете го към запържения лук и оставете да се пържи на силен огън, за 4-5 минути, без да разбърквате.

Нарежете моркова и чесъна на малки кубчета, прибавете ги към месото и разбъркайте, поставете капака на тенджерата и оставете на слаб огън да се вари, докато остане на мазнина.

След като месото поомекне, прибавете дафиновия лист, бахара, червения пипер, ако е нужно, посолете и поръсете с брашното, разбъркайте и налейте виното. След като поври 2-3 минути, прибавете доматите и задушете кебапа от свинско месо на слаб огън, за около 15 минути.

Малко преди да свалите тенджерата с вкусния кебап от огъня, поръсете с чубрица и прибавете маслото. Свалете тенджерата от огъня и оставете да се задуши, под затворен капак.

Поднесете кебапа с картофено пюре.

Апетитен винен кебап по рецепта на Звездев!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар