Начин на приготвяне
Почистеното филе от щука се смила в машина за меляне на месо или блендер. Загряваме маслото, добавяме брашното и пържим до златиста, след което наливаме прясното мляко и сваряване на умерен огън до получаването на гъст крем.
Сваляме съда от котлона. Добавяме смляното рибно месо, подправките, жълтъците на яйцата и сметаната. Разбъркваме до получаването на еднородна смес. Към нея добавяме и гъбите, нарязани на парчета, граха и белтъците на яйцата, разбити на сняг.
Объркваме внимателно за да не спаднат белтъците, след което изливаме в предварително намазнена и наръсена с галета форма за пудинг.
Пудингът от щука се вари около 40 минути на водна баня и задължително под похлупак. Поднася се с гарнитура доматен сос.