Задушен шаран

Асен КостадиновАсен КостадиновНовак
22/08/2013
"Пържен или задушен? Задушен, разбира се, защото така е най-вкусен "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 890
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистваме лука. Както е цял го заливаме с телешкия и зеленчуковия бульон и виното. Добавяме 1-2 с.л. лимонов сок, сос Уорчестър на вкус, сол и черен пипер и задушаваме на умерен огън до омекване на лука.

Когато лукът омекне, добавяме шаранa, почистен и нарязан на порции. Доливаме още вода ако е нужно и задушаваме до готовност на рибата.

Изваждаме порциите шаран и отстраняваме кожата и костите. Прибираме ги на топло, а към соса добавяме маслото и ситно нарязан магданоз. Кипваме ястието и варим около 5 минути. Връщаме шарана и задушаваме още 5 минути.

Поднасяме рибата с задушени картофи или салата по избор.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар