Задушен шаран

22/08/2013
Асен Костадинов
отАсен КостадиновНовак
"Пържен или задушен? Задушен, разбира се, защото така е най-вкусен "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 802
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистваме лука. Както е цял го заливаме с телешкия и зеленчуковия бульон и виното. Добавяме 1-2 с.л. лимонов сок, сос Уорчестър на вкус, сол и черен пипер и задушаваме на умерен огън до омекване на лука.

Когато лукът омекне, добавяме шаранa, почистен и нарязан на порции. Доливаме още вода ако е нужно и задушаваме до готовност на рибата.

Изваждаме порциите шаран и отстраняваме кожата и костите. Прибираме ги на топло, а към соса добавяме маслото и ситно нарязан магданоз. Кипваме ястието и варим около 5 минути. Връщаме шарана и задушаваме още 5 минути.

Поднасяме рибата с задушени картофи или салата по избор.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар