Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Хек с пресни зеленчуци

Хек с пресни зеленчуци

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Хек с пресни зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • хек - 900 г
  • брашно - 3 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр. моркови
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • копър - 2 стръка
  • чушки - 2 бр.
  • гъби - 150 г
  • тиквички - 1 бр.
  • маслини - 10 бр.
  • царевица - 2 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистваме хека и го нарязваме на шайби. Овкусяваме парчетата риба със сол и черен пипер и овалваме в брашно. Изпържваме рибените шайби в силно сгорещено олио, изваждаме в затоплена чиния и прибираме във фурната.

В същата мазнина задушаваме последователно лука, нарязан на полумесеци, тиквичките, морковите и чушките, нарязани на пръчици и гъбите, които са нарязани на филийки.

Оставяме за около 10 минути на умерен огън, за да се задушат и добавяме царевицата и обезкостените маслини. Поръсваме със ситно нарязани зелени подправки, може да добавим и малко водичка и задушаваме за около 5 минути.

Загряваме фурната до 180 градуса. Подреждаме изпържените шайби риба на дъното на предварително намазнена тава. Отгоре изсипваме задушените зеленчуци и печем за не повече от 10-15 минути.

Поднасяме печената риба със зеленчуците.

Уникален печен хек с пресни зеленчуци!

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: