Начин на приготвяне
Хубаво почистваме хека и го нарязваме на шайби. Овкусяваме парчетата риба със сол и черен пипер и овалваме в брашно. Изпържваме рибените шайби в силно сгорещено олио, изваждаме в затоплена чиния и прибираме във фурната.
В същата мазнина задушаваме последователно лука, нарязан на полумесеци, тиквичките, морковите и чушките, нарязани на пръчици и гъбите, които са нарязани на филийки.
Оставяме за около 10 минути на умерен огън, за да се задушат и добавяме царевицата и обезкостените маслини. Поръсваме със ситно нарязани зелени подправки, може да добавим и малко водичка и задушаваме за около 5 минути.
Загряваме фурната до 180 градуса. Подреждаме изпържените шайби риба на дъното на предварително намазнена тава. Отгоре изсипваме задушените зеленчуци и печем за не повече от 10-15 минути.
Поднасяме печената риба със зеленчуците.
Уникален печен хек с пресни зеленчуци!